صفحه1 از5
نتایج 1 تا 30 از کل 128 نتیجه

فیزیک پایه جلد سوم الکتریسیته، مغناطیس و الکترومغناطیس (فاطمی)

فیزیک پایه ترجمه‌ای است از ویرایش سوم کتاب Principles of Physics تألیف فرانک ج.بلت که در چهار جلد در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد. در این دورهٔ جامع از فیزیک، بر مفاهیم و ماهیت پدیده‌های فیزیکی تکیه شده و از فرمول‌های ریاضی پیچیده اجتناب شده است. در واقع پیش‌نیاز ریاضی کتاب تنها جبر و مثلثات مقدماتی است. از ویژگی‌های مهم دیگر کتاب، وجود پرسش‌ها و مسائل فراوانی است که جنبهٔ کیفی و آموزشی دارند و برای پاسخ دادن به آنها تنها به‌ دست آوردن یک عدد کفایت نمی‌کند، بلکه مستلزم فهم عمیق مفاهیم فیزیکی است. نظر به گستردگی مطالب این دوره و دیدگاه مفهومی آن و نیز دوری گزیدن از پیچیدگی‌های ریاضی، این کتاب می‌تواند مورد استفادهٔ دانشجویان غیر فیزیک و نیز دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم، علاقه مندان به المپیاد فیزیک، دانشجویان فیزیک دانشسراها و مراکز تربیت‌معلم و دانشجویان فیزیک رشتهٔ کاردانی و پیش‌دانشگاهی بعد از ورود به دانشگاه قرار گیرد.

فیزیک پایه جلد دوم سیالات، حرارت و امواج (فاطمی)

فیزیک پایه ترجمه‌ای است از ویرایش سوم کتاب Principles of Physics تألیف فرانک ج.بلت که در چهار جلد در اختیار خوانندگان قرار می‌گیرد.
در این دورهٔ جامع از فیزیک، بر مفاهیم و ماهیت پدیده‌های فیزیکی تکیه شده و از فرمول‌های ریاضی پیچیده اجتناب شده است.
در واقع پیش‌نیاز ریاضی کتاب تنها جبر و مثلثات مقدماتی است. از ویژگی‌های مهم دیگر کتاب، وجود پرسش‌ها و مسائل فراوانی است که جنبهٔ کیفی و آموزشی دارند و برای پاسخ دادن به آنها تنها به‌ دست آوردن یک عدد کفایت نمی‌کند، بلکه مستلزم فهم عمیق مفاهیم فیزیکی است. نظر به گستردگی مطالب این دوره و دیدگاه مفهومی آن و نیز دوری گزیدن از پیچیدگی‌های ریاضی، این کتاب می‌تواند مورد استفادهٔ دانشجویان غیر فیزیک و نیز دانش‌آموزان دوره متوسطه دوم، علاقه مندان به المپیاد فیزیک، دانشجویان فیزیک دانشسراها و مراکز تربیت‌معلم و دانشجویان فیزیک رشتهٔ کاردانی و پیش‌دانشگاهی بعد از ورود به دانشگاه قرار گیرد.

چگونه مسایل شیمی را حل کنیم (فاطمی)

سال ها پيش انتشارات فاطمي ترجمه ويراست هفتم كتاب “چگونه مسائل شيمي را حل كنيم“ را منتشر كرد كه با استقبال چشمگير علاقه مندان مواجه شد. كتابي كه هم اكنون پيش روي شماست جديدترين ويرايش اين كتاب است كه به تازگي منتشر شده است. در ويراست هشتم اين كتاب روش‌هايي ارائه شده‌اند تا دانش‌آموزان در حل مسائل مهارت بيشتري پيدا كنند. در اين ويراست‏ ضرايب تبديل و روش حذف واحدها و رسيدن به واحد مناسب با جزئيات مطرح شده است. در مورد ساختارهاي لوييس هيبريد شدن و مدل VSEPR روش جديدي براي پيش بيني ساختار هندسي مولكولي ارائه شده است. بحث‌هاي مربوط به ترموديناميك و خنثي شدن و تيتر كردن و استفاده از پتانسيل‌هاي كاهش شرح و بسط داده شده و تعديل شده و روزآمد شده است. مطالعه اين كتاب را به دانش آموزان دوره متوسطه و داورطلبان شركت در المپياد شيمي و دانشجويان سال‌هاي اول رشته شيمي توصيه مي‌كنيم.

فصل۱: چگونه مسئله حل کنیم
فصل۲: واحدهای اندازه گیری
فصل۳: وزن اتمی، مقدار و مول
فصل۴: روابط جرم-مقدار در فرمول های شیمیایی
فصل۵: روابط مولی در واکنش های شیمیایی(I. استوکیومتری)
فصل۶: روابط مولی در واکنش های شیمیایی(II. مخلوط ها)
فصل۷: قوانین گازها
فصل۸: گرماشیمی
فصل۹: نظریه کوانتومی و ساختار اتم ها
فصل۱۰: ساختار مولکول ها
فصل۱۱: غلظت محلول ها
فصل۱۲: خواص محلول ها
فصل۱۳: سینتیک
فصل۱۴: تعادل شیمیایی و ثابت های تعادل
فصل۱۵:تعادل اسید و باز I
فصل۱۶: اسیدها و بازها II
فصل۱۷: حاصل ضربهای انحلال پذیری و یون های کمپلکس
فصل۱۸: ترمودینامیک
فصل۱۹: فرایندهای اکسایش-کاهش
پیوست
پاسخ مسائل

اصول و مسائل ژنتیک استانسفیلد (فاطمی)

کتاب نام آشنای ” ژنتیک، اصول و مسائل” سال هاست که در دانشگاه های کشور همپای دانشگاه های معتبر جهان تدریس می شود. ویراست پنجم این کتاب همچون ویراست های قبلی همه سر فصل های درس ژنتیک رشته های مختلف دانشگاهی را پوشش می دهد.علاوه بر آن در این ویراست به مباحث روز علم ژنتیک، مثل ژنومیک و فناوری های ژن نیز پرداخته شده است.
هر یک از موضوعات علم ژنتیک به طور موجز بیان شده اند و از پرداختن به حواشی پرهیز شده است. لذا خواننده به سرعت به اصول موردنظر دست خواهد یافت.

مفاهیم و مسائل ژنتیک ولنیتز (فاطمی)

کتاب مفاهیم و مسایل ژنتیک ولنیتز نوشته ویلیام ر. ولنیتز  است. که در انتشارات فاطمی به چاپ رسیده است.

این کتاب 245 صفحه  ای که تا سال 1401 هفت بار تجدید چاپ شده است، 15 مبحث اصلی زیر را در ژنتیک مورد بررسی قرار میدهد:

فصل 1: نسبتهای تک ژنی

فصل 2: دو یا چند ژن

فصل 3: میوز

فصل 4: وابستگی به X

فصل 5: پیوستگی

فصل 6: ژنتیک آدمی

فصل 7: تغییرات کروموزومی

فصل 8: تحلیل تتراد

فصل 9: ژنتیک باکتریها

فصل 10: جهش های مولکولی و رمز ژنتیک

فصل 11: کنترل ژن

فصل 12: زیست شناسی مولکولی و دستکاری DNA

فصل 13: فراوانی اللی و تعادل هاردی- واینبرگ

فصل 14: فراوانیهای اللی: محصول جهش ، مهاجرت و انتخاب

فصل 15:مسایلی برای ورزیدگی بیشتر

فرهنگ واژه ها

نمایه

ویژگی مهم کتاب مفاهیم و مسایل ژنتیک، آن است که مولف آن تنها راه موثر آموختن اصول و مفاهیم ژنتیک را حل کردن هر چه بیشتر

مسایل ژنتیک می داند.

از این رو است که بخش عمده این کتاب را مسایل تشکیل مید هند.

در این صورت ، هم برای آموزش از مسیله استفاده شده است و هم برای آزمودن آموخته ها.

مسایل مطرح شده بسیار متنوعند و بدون ابهام، با شیوه ای گام به گام و مبتکرانه حل شده اند، به طوری که خواننده در عین حال که راه حل مسایل را می آموزد، بسیاری

از مطالب را هم با نظم و توالی منطقی در می یابد.

از همه مهمتر، نیاز پیدا نمی کند که مفاهیم را درک نکرده از بر کند.

در صورت استفاده درست از محتویات کتاب، میتوان آموخته ها را در مورد دیگر مسایل ژنتیک به کار گرفت.

مطالعه این کتاب می تواند برای دانش آموزان سال آخر متوسطه دوم، دانشجویان سال های اول رشته های علوم زیستی و دبیران زیست شناسی، سودمند باشد.

 

 

گام آخر مرحله دوم المپیاد شیمی (فاطمی)

این کتاب شامل ۸ آزمون (هر ازمون دارای ۵۰ سوال چهارگزینه ای و ۶ یا ۷ سوال تشریحی)  همراه با پاسخ تشریحی انهاست. کوشش شده است تا این سوالات از نظر رویکرد و دشواری مشابه آزمون مرحله دوم المپیاد شیمی ایران باشد. این کتاب را جمعی از مدال آوران و مدرسان باسابقه المپیاد شیمی گرد آوری و تالیف کرده اند.
آزمون های این مجموعه،  سوالات سرفصلهای سینتیک شیمایی، تعادل شیمیایی، اسیدها وبازها و الکتروشیمی را نیز که در سال ۱۳۹۳ به مباحث مورد سوال مرحله دوم المپیاد شیمی اضافه شده است دربر دارد.
به منظور شبیه سازی آزمون های کتاب با آزمون های مرحله دوم المپیاد ایران، سوالات بخش های محتلف در یک ازمون در کنار هم گذاشته شده اند تا دانش آموزان عزیز به سادگی بتوانند نقاط ضعف خود را شناسایی کنند و آمادگیشان را برای شرکت در آزمون محک بزنند.

ندای مرداب (نشر فاطمی)

دکترها رک و پوست‌کنده گفته بودند: «شما بچه‌دار نمی‌شوید.» پس وقتی بوریس کوچولو را کنار مرداب پیدا کردند، او را یک هدیه‌ی آسمانی دیدند.
اهمیتی نداشت که بوریس شبیه بقیه‌ی بچه‌ها نبود. پدر و مادرش او را خیلی دوست داشتند و او هم مثل بچه‌های دیگر دوچرخه‌سواری یاد گرفت، به مدرسه رفت و…

اما یک روز بویی به مشامش رسید که آشنا بود، بوی مرداب. آیا خانه‌ی او جای دیگری بود؟ دلیل این‌همه تفاوت همین بود؟

مادرم زاغچه (فاطمی)

وقتی در سینه‌ات قلبِ پرنده‌ای می‌تپد چگونه تصمیم می‌گیری؟ اگر ناگهان در یک روز زیبای اردیبهشتی زندگی‌ات دگرگون شود… مثل زندگی من.
به‌سمت آشپزخانه می‌دوم. همه‌چیز مرتب است. این‌ها همه کار مامان است. می‌روم توی اتاق بابا، بلکه مامان آنجا باشد.
همین‌که در را باز می‌کنم، بابا سرش را از زیر ملحفه بیرون می‌آورد. چشم‌هایش به‌زحمت باز می‌شوند.

«مامان؟!»
«شباهنگ… مامان چی؟»

نظریه مقدماتی مجموعه ها (فاطمی)

کتاب نظریه ی مقدماتی مجموعه ها برای ریاضیدان و ریاضی خوان نوشته شده است.در این کتاب کم حجم همه ی مباحث اصلی نظریه ی مجموعه ها آمده است:تابعها، عددهای اصلی، مجموعه های مرتب و خوش ترتیب، استقرای نامتناهی و کاربردهایش، اردینال ها و عمل‌های روی اردینال ها و… بیش از ۱۵۰ مسئله ی جذاب و آموزنده آورده شده و به این ترتیب کتاب منبعی مناسب برای تدریس و یادگیری شده است.

نظریه مقدماتی اندازه و انتگرال (فاطمی)

هدف این کتاب آشنا کردن خواننده با مفاهیم مقدماتی نظریه ی اندازه و انتگرال لبگ بدون درگیری بیشاز حد با جزئیات فنی و در سطحی است که حتی دانشجویان کارشناسی در رشته های ریاضی وآمارکه درسی در زمینهی آنالیز ریاضی شامل نظریه ی انتگرال ریمان و دنباله ها و سری های تابعیگذرانده باشند، بتوانند از آن بهره ببرند.
کتاب در شش فصل تنظیم شده است. در فصل اول، پس از ساختن اندازه ی لبگ روی مجموعه یاعداد حقیقی و اثبات ویژ گی های آن، فضای اندازه ی مجرد معرفی می شود. در فصل دوم، با بیانویژگی های تابع های اندازه پذیر، زمینه برای تعریف انتگرال لبگ در فصل سوم آماده می شود. در فصلسوم انتگرال لبگ، ابتدا برای تابع های ساده، سپس تابع های نامنفی و سرانجام برای تابع هایانتگرال پذیر تعریف می شود.  هدف نهایی فصل چهارم فراهم آوردن ابزارهای لازم برای محاسبه یانتگرال لبگ (مشابه آنهایی که در مورد انتگرال ریمان وجود دارد) است که در چارچوب قضیه هایاساسی حسابان ظاهر می شوند. فصل پنجم به معرفی اندازه در فضاهای حاصل ضربی و انتگرال دوگانه و در پایان، اثبات قضیه ی فوبینی اختصاص دارد. در فصل ششم نیز کاربردهای نظریه ی اندازه دراحتمال بیان می شود. به ویژه درباره ی استقلال و امید شرطی هم صحبت کرده ایم که این خود زمینهرا برای مطالعه ی مباحث پیشرفته تر در نظریه ی احتمال آماده می سازد
این کتاب در سطح مقدماتی نگاشته شده است، بنابراین مثال ها و تمرین های فراوانی را در آن گنجانده ایم تا خواننده بتواند توانایی خود را در حل مسائل و درک مطالب کتاب ارزشیابی کند

مسأله‌های پیکارجوی جبرخطی (فاطمی)

مسأله حل کردن بخش مهمی از آموختن ریاضیات است. مسأله‌های خوب، مسأله‌هایی اند که با حل آن‌ها می‌توان روش‌های کلی و تکنیک‌های حل مسأله را فرا گرفت و مورد استفاده قرار داد و سرانجام به درک عمیق‌تری از موضوع رسید. در این کتاب بیش از ۴۳۰ مسألۀ متنوع، جذاب و پیکارجو گرد آمده است که حاصل سال‌ها تجربۀ تدریس و تحقیق پیرامون درس جبر خطی است. این اثر طیف وسیعی از مسائل مقدماتی تا مسائل پیکارجو را پوشش می‌دهد. همچنین راه حل همۀ مسأله‌ها در قسمت دوم کتاب آمده است.
مسأله‌های پیکارجوی خبرخطی کتابی مناسب برای دانشجویان دورۀ کارشناسی ریاضی، آمار و مهندسی و نیز مدرسان این درس است. به طور کلی می‌توان گفت این کتاب برای دانشجویانی که می‌خواهند جبر خطی را عمیق‌تر فرا بگیرند و نیز کسانی که می‌خواهند دانش خود را دربارۀ این موضوع گسترش دهند، مناسب است.

خلاقیت ریاضی جلد دوم (فاطمی)

کتاب خلاقیت ریاضی اثر مشهور جورج پولیا، ریاضیدان نامدار مجاری، با ترجمۀ استاد پرویز شهریاری از جمله کتاب هایی است که با اقبال خوانندگان ایرانی رو به رو شد و پیش از این نیز در هفت نوبت تجدید چاپ شده است. در سال۱۳۸۷، بنا به پیشنهاد دکتر امیرحسین اصغری، و با موافقت استاد پرویز شهریاری، قرار بر این شد که این کتاب با حروفچینی مجدد و یکدست شدن رسم الخط و چند اصلاح جزئی در دو مجلد چاپ شود. نسخه نهایی پیش از چاپ در زمان حیات استاد پرویز شهریاری به رویت و تایید ایشان رسید.

خلاقیت ریاضی جلد اول (فاطمی)

کتاب خلاقیت ریاضی اثر مشهور جورج پولیا، ریاضیدان نامدار مجاری، با ترجمۀ استاد پرویز شهریاری از جمله کتاب هایی است که با اقبال خوانندگان ایرانی رو به رو شد و پیش از این نیز در هفت نوبت تجدید چاپ شده است. در سال۱۳۸۷، بنا به پیشنهاد دکتر امیرحسین اصغری، و با موافقت استاد پرویز شهریاری، قرار بر این شد که این کتاب با حروفچینی مجدد و یکدست شدن رسم الخط و چند اصلاح جزئی در دو مجلد چاپ شود. نسخه نهایی پیش از چاپ در زمان حیات استاد پرویز شهریاری به رویت و تایید ایشان رسید.

جبر خطی (فاطمی)

هدف اصلی جبر خطی، درک ساختار عملگرهای خطی است. این کتاب برای دانشجویان دورۀ کارشناسی نوشته شده است و با انتقال مبحث دترمینان ها به پایان کتاب، راه تازه ای به سمت درک ساختارهای خطی گشوده است. بنابراین مطالعۀ آن به دانشجویان مقاطع بالاتر که می خواهند درک بهتر و دید تازه ای نسبت به جبر خطی پیدا کنند نیز توصیه می شود.
مطالعۀ این کتاب هیچ پیش نیازی لازم ندارد، مگر همان پختگی مناسب در ریاضیات. کتاب با بیان قضاهای برداری، استقلال خطی، گسترده، پایه و بعد آغاز می شود. پس از معرفی فضای ضرب داخلی، قضیه طیفی و نتیجه های آن برای فضاهای با بعد متناهی بیان  می شوند. سرانجام با استفاده از بردارهای ویژه تعمیم یافته، می توانیم دید بهتری از ساختار عملگرهای خطی به دست آوریم.

 

پیدایش الکتریسیته – ۱۸۰۰ تا ۱۹۰۰ میلادی (فاطمی)

مجموعه داستان‌های شگفت‌انگیز علم دریچه‌ای است به ماجراهای خواندنی در تاریخ علم و فناوری.در این مجموعه با دوره‌های گوناگون پیشرفت علم و فناوری، دانشمندان بزرگ هر دوره و دستاوردها و ابزارهایی که زندگی ما را تغییر داده‌اند، آشنا میشویم.جدول‌ها و کادرهای حاشیه‌ای کتاب، نقاط عطف تاریخ علم و فناوری را برجسته میکنند. هر کتاب دربردارندهی مجموعه‌ای زیبا و متنوع از تصاویر و عکس‌های مربوط به علم و فناوری است.

عشق بزرگ لارا (فاطمی)

این داستان، یک افسانه ی اندونزیایی است.شاهزاده باندونگ به سرزمین همسایه حمله می کند و پادشاه آن کشور را می کشد. او عاشق لارا، دختر پادشاه، می شود. اما عشق بزرگ لارا کیست؟ شاهزاده باندونگ؟  یک مرد جوان از اهالی کشورش؟ پدرش؟ داستان را بخوانید تا ببینید که عاقبت لارا و شاهزاده باندنگ چه می شود؟

ماکارونی و کوفته قلقلی برای همه (فاطمی)

می‌دانستید ریاضی چقدر می‌تواند خوشمزه باشد؟!

آقا و خانم آسایش یک مهمانی خانوادگی دارند! در حالی‌که آقای آسایش مشغول درست کردن ماکارونی و کوفته قلقلی معروفش است، خانم آسایش میزها و صندلی‌ها را چنان می‌چیند که جا برای همه باشد. وقتی مهمان‌ها سر می‌رسند هر کدام نقشه‌ی خود را برای چیدن میز و صندلی‌ها دارند…

این داستانِ طنزآمیز کودکان را به فکر درباره‌ی محیط و مساحت وا می‌دارد.

مدرسه حشرات باحال ۱(فاطمی)

کتاب «مدرسه حشرات باحال» کتابی علمی با موضوع حشره‌شناسی است که در قالب داستان‌هایی طنزآمیز، معمایی و هیجان انگیز به صورت کمیک استریپ بیان شده است.

هر فصل این کتاب دارای دو بخش است، بخش اول داستانی جذاب را با نقش آفرینی شخصیت‌هایی بامزه بیان میکند و بخش دوم در انتهای هر فصل تحت عنوان «علم به زبان ساده»، به توضیح علمی یک یا چند حشره در داستان آن فصل میپردازد. احتمالاً پس از خواندن این کتاب، دیگر ترسی از حشرات مخصوصاً سوسک‌ها نخواهید داشت! حشراتی که در جهان طبیعت، بی روح و گاهی وحشتناک به نظر میرسند این اثر شخصیت‌های دوست داشتنی منحصر به‌فردی دارند که با بازیگوشی خود، صفحه‌ای از دفتر خاطرات مدرسه حشرات باحال را رقم میزنند.

این کتاب از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های کودک و نوجوان در سال‌های اخیر در کشور چین است که با تصحیح پروفسور «جی یه» از چهره‌های ماندگار حشره‌شناسی آکادمی جانورشناسی علوم چین به چاپ رسیده است.

تکامل (فاطمی)

از گلبرگ های گل سرخ تا شُش های نهنگ ها، از اندازۀ دایناسورهای منقرض شده تا ساختار پیچیدۀ مغز شما، همه در فرایند تکامل شکل گرفته اند. آیا ممکن است چیزی به پیچیدگی و شگفت انگیزی طبیعت را بتوان با نظریه ای ساده مانند تکامل توضیح داد؟

در این کتاب خواهید دید که چگونه چارلز داروین مفهوم «انتخاب طبیعی» را معرفی کرد و چگونه دانشمندان بعدی، درک ما را از طبیعت کامل تر کردند.

کتاب تکامل مقدمه ای عمومی و قابل فهم برای آشنایی با بنیادی ترین فرایندهای شکل دهندۀ حیات بر روی کرۀ زمین است که به کمک تصاویری جذاب و رایانه ای، خواننده را مسحور می کند.

مرگ بالای درخت سیب (فاطمی)

روباهی پیر، خود را مالک درخت سیب جلوی لانه‌اش می‌داند و دلش نمی‌خواهد حیوان‌های دیگر از میوه‌های آن استفاده کنند. اما هنوز زیرک است و چشم‌هایش تیز و پرقدرت‌اند. روباه، راسویی جادوگر را به دام می‌اندازد و راسو در ازای آزادی‌اش، به او قول می‌دهد یک آرزوی روباه را برآورده کند.  روباه آرزو می‌کند هرکس از درخت سیب بالا برود، به آن بچسبد و نتواند از آن جدا شود. این جادو را تنها روباه می‌تواند باطل کند.  خبر به‌زودی همه‌جا می‌پیچد و دیگر کسی جرئت نزدیک‌شدن به درخت را ندارد.

سال‌ها به خوشی و خرمی سپری می‌شوند تا روزی روباه با زیرکی کاری می‌کند که مرگ به درخت بچسبد تا از دستش رها شود. مرگ اسیر می‌شود و روباه در امان می‌ماند؛ اما این پایان ماجرا نیست…

مرگ، بخشی از زندگی هر موجودی است و زندگی، تنها با مرگ معنا می‌یابد؛ اما هیچ‌یک از ما دوست نداریم بمیریم. کاترین شارر، نویسنده‌ی امریکایی با فراز و فرودهای بجا، شیرین و حساب‌شده، طوری به بیان داستان می‌پردازد که موضوع مرگ برای کودک، باورپذیر می‌شود.

تصویرهای پرتحرک با ترکیب‌بندی‌های قدرتمند، روایتی جذاب و مناسب را ارائه می‌دهند؛ تصویرهایی که در کنار متن خلاقانه و بدیع، اثری خواندنی و بسیار تأثیرگذار برای کودکان و بزرگسالان پدید آورده‌اند.

کیو کیو کشتمت…(فاطمی)

مانو و اونام دو پسر هم‌سن و سال‌اند، اما یکی در صلح و دیگری در جنگ زندگی میکند. آن‌ها شبیه هم‌اند، درس میخوانند، خانواده دارند و پر از رؤیا و آرزو هستند. قرارگرفتن آن‌ها در موقعیت‌های گوناگون و تجربهی فضاهای متفاوت، خواسته‌ها و آرزوهایشان را شکل میدهد. بازیهای جنگی برای مانو بسیار جذاب و سرگرم‌کننده است، درحالیکه اونام در جنگ و کشتار زندگی میکند.

زندگی در کنار خانواده و به دور از خشونت، حق همهی کودکان است. اِبِر، نویسندهی کاندید جایزهی آسترید لیندگرن، در روایتی موازی، با رویکردی صلح‌جویانه، دو کودک را در شرایط جنگ و صلح قرار میدهد و با قیاس فضاهای زندگی و نشان‌دادن واقعیت‌های پیش روی آن‌ها، چهرهی تلخ و زشت جنگ را به مخاطبانش نشان میدهد. و در این میان، آرامشی که شاید برای بسیاری عادی به نظر برسد، ارزش دیگرگونه‌ای مییابد.

این کتاب، ضمن انتقاد از فرهنگ خشونت‌طلبانهی حاکم بر جامعه‌های مرفه، نیازها و دغدغه‌های کودکان و مردم کشورهای درگیر جنگ را به شکلی مؤثر مطرح میکند و قضاوت را به مخاطبان کودک و بزرگسال خود واگذار میکند.

ندای مرداب (فاطمی)

ﺑﻮریﺲ یﻚ ﺑﭽﻪى ﻣﻌﻤﻮﻟی اﺳﺖ: ﺑﻪ ﻣﺪرﺳﻪ ﻣیرود، دوﭼﺮﺧﻪﺳﻮارى ﻣیﻛﻨﺪ و از درﺧﺖ ﺑﺎﻻ ﻣیرود؛ درﺳﺖ ﻋیﻦ ﺑﭽﻪﻫﺎى دیﮕﺮ. اﺻﻼً ﻣﻬﻢ ﻧیﺴﺖ ﻛﻪ ﻗﺪ و ﻗﻮارهاش ﺑﺎ ﺑﻘیﻪ ﻓﺮق ﻣیﻛﻨﺪ، ﭼﺸﻢﻫﺎى درﺷﺖﺗﺮى دارد یﺎ ایﻦﻛﻪ وﻗﺘی ﻧﻮزاد ﺑﻮده، ﭘﺪر و ﻣﺎدرش ﺗﻮى ﻣﺮداب ﭘیﺪایﺶ ﻛﺮدهاﻧﺪ. اﻣﺎ یﻚ روز ﺑﻮیی ﺑﻪ دﻣﺎﻏﺶ ﻣیﺧﻮرد ﻛﻪ در اﻋﻤﺎق ﺧﺎﻃﺮهاش ﭘﻨﻬﺎن ﺷﺪه و او را ﺑﻪ یﺎد دوران ﻛﻮدﻛیاش ﻣیاﻧﺪازد؛ ﺑﻮى ﺧﺎﻧﻪ.
ﺑﻮریﺲ ﺑﺎ یﻚﻋﺎﻟﻤﻪ ﺳﺆال در ذﻫﻨﺶ ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﻣﺮداب ﻣیرود و ﺑﺎﻻﺧﺮه ﺟﻮابﻫﺎیﺶ را ﭘیﺪا ﻣیﻛﻨﺪ.

مشت زن (فاطمی)

او یک مشت‌زن حرفه‌ای بود و از مشت زدن لذت می‌برد و احساس قدرت می کرد. اما روزی رسید که دیگر چیزی برای مشت زدن نمانده بود، دیگر کسی برایش دست نمی‌زد، هورا نمی‌کشید و نمی‌دیدش. یک روز به تنهایی‌اش و به دست‌کش‌های پاره‌اش فکر کرد. فکر کرد چرا دیگر مشت‌هایش کسی را خوشحال نمی‌ کند حتی خودش را…

حسن موسوی تصویرگر جوان و بااستعدادی است که با رنگ‌های گرم و زنده، فرم‌های زیبا و الگوهای تکرارشونده دنیای پرشوری را پیش چشم مخاطب زنده می‌کند. مشت‌زن، تقابل محبت و خشم را به نمایش می‌گذارد و مهار قدرت را یادآور می‌شود. داشتن زور بازو و مشت‌زنی می‌تواند خوب باشد، به شرط این‌که در راستای انسان‌دوستی و هم‌یاری به کار رود. مشت‌زن تا جایی در دل دیگران جا دارد که محبت را از یاد نبرده باشد.

در پایان، مشت‌زن حاصل عمرش را در اختیار کودکی می‌گذارد که دنیای آینده را خواهد ساخت. او به کودک مشتاق، اندیشیدن به هدف را می‌آموزد. شیوه‌های گوناگون ارتباط انسان و طبیعت و برخورد درست با طبیعت، به جای نابود کردنش، در این اثر برجسته شده‌اند و پیام دوستی با طبیعت و شناخت تهدیدهایش را به مخاطب منتقل می‌کنند.

صفحه1 از5

فاطمی